Landkaart Turkije

Met de landkaart Turkije komt u nooit voor verrassingen te staan. Op reis in dit land met zijn diverse landschappen blijft u waarschijnlijk nooit op dezelfde plek. Met deze overzichtskaart van Turkije kunt u thuis al in grote lijnen uw uitstapjes naar bijzondere locaties voorbereiden. Deze landkaart is een reliëfkaart. Het geeft alle hoogtelijnen weer waardoor u meteen een indicatie hebt van het soort landschap. Turkije biedt vele mogelijkheden voor strandvakanties, maar biedt ook verrassende opties voor een skivakantie. Op de landkaart Turkije ziet u naar welke plaatsen u kunt voor de langste stranden of hoogste skipistes. Wilt u weten welke vliegvelden in de buurt van uw vakantiebestemming liggen, kijk dan naar de vliegvelden kaart Turkije.

Wandelkaart Turkije

Turkije heeft een kustlijn van 7200 km en kent prachtige berggebieden. Wandelaars kunnen hier hun hart ophalen. Op de wandelkaart Turkije zijn al een aantal wandelroutes ingetekend. Het gaat hierbij om korte afstanden of lange wandelpaden. Zo kunt u de kaart van Turkije gebruiken voor kleine wandelingen door de stad of meerdaagse wandeltochten door het Turkse gebergte. De nummering die u op de kaart vindt, komt overeen met de routeaanduiding ter plekke. Op deze landkaart Turkije ziet u duidelijk verschil tussen de paden specifiek voor wandelaars en de paden die moeten worden gedeeld met fietsers, ruiters en/ of auto’s. De wandelpaden zijn vaak al eeuwenoud en brengen u langs mooie culturele, historische en natuurlijke bezienswaardigheden. Deze bijzondere plekken staan ook aangegeven op de kaart.

Kaart Egeïsche kust

Op de landkaart Turkije neemt de Egeïsche kust een belangrijke plaats in. De Egeïsche kust is een regio in het westen van Turkije en grenst aan de Egeïsche zee. Interessante bestemmingen voor toeristen zijn de grotere steden Kusadasi, Bodrum en Marmaris. Op de kaart Egeïsche kust staan echter ook de meer authentieke dorpen van Turkije als Foça. Het schiereiland Cesme, dat u op de gedetailleerde kaart ten westen van Izmir kunt vinden, biedt geweldige surfmogelijkheden. De vele symbolen van monumenten in de buurt van Efeze, Milas en Aphrodisias op de kaart Egeïsche kust geven blijk van de vele historische bezienswaardigheden in deze locaties.

Kaart Turkse Riviera

De Turkse Riviera is een geliefde vakantiebestemming. Het is een regio in Turkije met een goede mix van natuur, historie en cultuur. Veel reizigers komen er voor het strand. Op de kaart Turkse Riviera ziet u alle stranden en vallen meteen de brede stranden van de populaire badplaats Side op. De landkaart Turkije, ingezoomd op deze zonnige regio, laat aan de hand van handige symbolen ook alle bezienswaardigheden in de Turkse Riviera zien. Daardoor kunt u snel van uw vakantiebestemming bij bijvoorbeeld de bazaar van Marmaris komen. Aspendos, het amfitheater gelegen tussen Perge en Side, is duidelijk aangegeven op de kaart van de Turkse Riviera. Een bezoek aan dit eeuwenoude gebouw is zeker aan te raden.

Kaart skigebieden Turkije

Er zijn 36 skigebieden in Turkije die allemaal op de landkaart Turkije staan. De faciliteiten verschillen per skigebied en skiën in Turkije kan daardoor een stuk avontuurlijker zijn dan in andere landen. Op de kaart skigebieden Turkije ziet u direct welk skigebied de meeste faciliteiten heeft. Daarnaast zijn de hoogtes van de skigebieden weergegeven en ziet u de lengte van de skipistes. Kayseri heeft met 29,4 km de langste piste. Het gebied heeft drie pistes met een totale lengte van 55 km. Op de kaart van de Turkse skigebieden ziet u ook met symbolen dat Bursa, gelegen in de Marmararegio, de meeste liften heeft. Het skigebied heeft 16 skiliften.