Side Turkije kaart

Side is een aantrekkelijke bestemming voor toeristen door de prachtige zandstranden, historische bezienswaardigheden en gemoedelijke sfeer in het havenstadje. Al de hoogtepunten van de stad staan op de Side Turkije kaart. Deze kaart is perfect voor als u thuis wilt zien waar uw accommodatie precies ligt en ideaal ter plekke te gebruiken om van uw vakantieverblijf Side bij de toeristische attracties te komen. De kaart is door de verschillende kleuren en de handige symbolen overzichtelijk en door alle details vindt u zelfs de gezelligste steegjes en plekjes die u zonder deze plattegrond van Side makkelijk voorbij loopt.

Kaart Side Turkije

Side is een badplaats aan de zuidkust van Turkije, vlakbij vissersplaatsje Selimiye. Side ligt op 70 kilometer van Antalya Airport, de grootste luchthaven in de Turkse Riviera. Meer richting het oosten ligt resort Alanya, op zo’n 65 kilometer afstand. Door de centrale ligging van Side Turkije is het ideaal als uitvalsbasis naar andere badplaatsen aan de Turkse kust. Daarnaast liggen de natuurwonderen Green Canyon en Manavgat waterval op minder dan een uur rijden van het centrum van Side.

Ontstaan Side Turkije

Side, Arabisch voor granaatappel dankt haar naam aan de granaatappelvorm van de oude Romeinse haven. Side was in de Klassieke Oudheid een belangrijke havenstad. Er was een slavenmarkt en het gold als het centrum voor de piraterij. Veel monumenten die u nu in deze toeristische badplaats vindt dateren uit de tijd van het Romeinse Rijk, zoals de agora en Romeinse baden. In de 10e eeuw verlieten vele bewoners Side na een verwoestende brand. Eind 19de eeuw werd de stad opnieuw opgebouwd, ditmaal door Grieks sprekende moslims, die uit Kreta waren gevlucht. Ten zuidwesten van het oude gedeelte is de laatste jaren een moderne stad opgebouwd, waar de vele hotels, horeca, uitgaansgelegenheden en winkels zich bevinden.

Reistips Side Turkije

Tips voor een vakantie in Side Turkije:
• Maak een uitstapje naar de Green Canyon, een rots aan één van de grootste stuwmeren van Turkije
• Bezoek de Apollo tempel bij zonsondergang
• Bekijk de Manavgat waterval
• Maak een heerlijke wandeling over de lange, brede stranden
• Geniet tijdens een bootreis van de Turkse kust

Reizen naar Side Turkije

De beste manier om in Side Turkije te komen is met het vliegtuig van Amsterdam Schiphol naar Antalya. De vliegreis duurt ongeveer 4 uur. Vanaf Antalya Airport is het zo’n 70 kilometer naar het centrum van Side. U kunt binnen 1,5 uur in Side zijn, afhankelijk van het vervoer. Er rijdt een bus, hiervoor moet u overstappen bij het centrale busstation van Antalya. Een taxi vanaf Antalya Airport naar Side Turkije kost ongeveer 75 Euro. Er is op de luchthaven van Antalya ook een mogelijkheid uw eigen auto te huren. Naast het feit dat er een goede bewegwijzering is van het vliegveld naar Side, is een huurauto ook handig om de omgeving van Side te verkennen. Er is ook een mogelijkheid te vliegen op Alanya.