Vliegvelden Turkije kaart

Op zoek naar vliegvelden Turkije kaart? Als u meteen wilt weten welke Turkse luchthaven in de buurt van uw vakantiebestemming ligt, kijk dan even op onze vliegvelden Turkije kaart. Dit is een overzichtelijke kaart van de meer dan 50 luchthavens in Turkije. Met een blik op de kaart is duidelijk dat Istanbul twee grote vliegvelden heeft. Het vliegveld van de Turkse hoofdstad Ankara is kleiner op de vliegvelden Turkije kaart. Er komen hier vrij weinig passagiers vergeleken met het vliegveld Antalya, dat u op de kaart vliegvelden van Turkije vindt aan de zuidkust. De afstanden van de vliegvelden van Antalya en Alanya naar de resorts zijn beter in te schatten op de vliegveld Turkse Rivièra kaart. Gaat u naar een van de badplaatsen aan de Turkse kust, kijk dan ook bij de gedetailleerde landkaart Egeïsche zee.

Vliegvelden Istanbul kaart

Op de vliegvelden Istanbul kaart kunt u zien dat de aantrekkelijke Turkse bestemming twee vliegvelden heeft. Een daarvan ligt net buiten het centrum, de andere wat verder weg. Met behulp van de kaart kunt u goed een inschatting maken hoe het vliegveld waar u aankomt ligt ten opzichte van het centrum en welk van de twee vliegvelden het dichtste bij uw accommodatie ligt. Bij elkaar verwelkomen deze Istanbul luchthavens ruim 92.000.000 passagiers. In 2018 is de verwachte opening van een derde vliegveld.

Reizen van Istanbul airport naar het centrum

Istanbul Atatürk Airport is het belangrijkste vliegveld van Istanbul en het grootste in Turkije. Het ligt 24 km van het centrum. Hartje Istanbul is goed te bereiken met de metrolijn M1A, die op verschillende punten stopt tussen het vliegveld en de haven Yenikapi. U kunt ook gebruik maken van de directe shuttle of lokale bussen. Het andere vliegveld Istanbul Sabiha Gökcen ligt aan de rand van de stad, maar het duurt bijna een uur om in het centrum te komen. Bussen E10 en E11 rijden naar het Aziatische deel van de stad. Vandaar kunt u met de ferry naar het Europese deel van Istanbul. Op beide vliegvelden Istanbul kunt u auto’s huren.

Vliegvelden Turkse Riviera kaart

Het in 1998 geopende eerste terminal van vliegveld Antalya maakte het vele Nederlandse en Belgische reizigers mogelijk binnen 3,5 uur te genieten van een strandvakantie aan de Turkse Riviera. Op de vliegvelden Turkse Riviera kaart is goed te zien dat het vliegveld ligt 10 kilometer ten oosten van Antalya ligt. Duidelijk is ook meteen dat er een snelweg leidt naar populaire badplaatsen als Side. Antalya Airport opende in 2005 een tweede terminal en er zijn nu bijna 20.000.000 passagiers die gebruik maken van dit Turkse vliegveld. Op de vliegvelden kaart voor de Turkse Riviera is nog een tweede vliegveld in de regio te zien.. Vanuit het Gazipaşa-Alanya Airport, dat in 2011 met internationale vluchten begon zijn vakantiebestemmingen Incekum en Avsallar goed te bereiken.

Reistips

De mooiste vakantiebestemmingen in de buurt van Turkse vliegvelden zijn:
– Marmaris, gelegen tussen de dennenbossen en bereikbaar vanaf Bodrum airport
– Nationaal Park Goreme, in Cappadocia, via Kayseri airport
– Bodrum, 36 km van het vliegveld Bodrum
– Ski resort Ergan, via Erzigan airport